2017-12-08 11:44:13

Nagrada Osnovnoj školi Draškovec

   Na samom kraju ove 2017. godine, naša je škola primila veliko priznanje za svoj trud u razvoju suradnje sa širom zajednicom, tj. za uključivanje baka i djedova učenika u školske projekte. Ovogodišnji projekt „Turnir s bakama i djedovima“ koji se održao u listopadu te budući projekt „Zdravi dan s bakama i djedovima“ koji će se održati u travnju 2018. godine, nagrađeni su nagradom „Otisak srca“ Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u Zagrebu.

   Nagrada nam je uručena u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a preuzeli su je ravnateljica škole Margit Mirić i predstavnik učenika nižiha razreda koji su bili uključeni u projekt, učenik 4. razreda Marko Madić. Svečanoj dodjeli i druženju u Zagrebu nazočili su još i djedovi i bake koji su dali poseban doprinos školskim projektima i druženjima - Stjepan Madić, Anđela Komorski i Ivan Židov, svi sa svojim unucima.
   Tradiciju uključivanja baka i djedova u školski život svojih unuka, prije 10-ak godina pokrenula je ravnateljica škole Margit Mirić, a ovogodišnji projekt s naglaskom na zdrav život (svakodnevno kretanje i pravilnu prehranu) osmislila je školska knjižničarka Natalija Benko. Naša škola tako kontinuirano radi na imidžu škole – prijatelja starijih.

 


Osnovna škola Draškovec