2017-11-10 16:18:18

Dorin šalabahter

   „Mjesec hrvatske knjige“ koji se tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenoga, ove je godine u našoj školi obilježen posebnim gostovanjem. Svoju prvu izdanu knjigu našoj je knjižnici predstavila i donirala Dora Sisek, mlada spisateljica iz Goričana. Dora je učenica šestog razreda Osnovne škole Goričan, a svoju je knjigu naslova „Put hrabrog šalabahtera“ izdala u sklopu državnog natječaja „Moja prva knjiga“ i to kao učenica četvrtog razreda. Simpatičnu priču o putovanju zantiželjnog šalabahtera Dora je sama i ilustrirala u tehnici kolaža, a za svoj je uspjeh dobila niz pohvala od strane prosudbene komisije čija je članica bila i spisateljica Sanja Pilić.

 

   Dora je tijekom gostovanja nadahnula učenike nižih razreda koji su od svoje vršnjakinje napeto slušali kako je od dječje ideje nastala prava knjiga-slikovnica. Mnogi učenici ohrabreni njenim uspjehom odlučili su stvoriti svoju prvu slikovnicu. Učenici prvog razreda planiraju napisati i oslikati slikovnicu o izgubljenom mačiću, farmi konja ili pak o putovanju jedne podmornice, a učenici četvrtog razreda sanjaju o stvaranju svoje prve knjige o dinosaurima, mumijama ili kosturima.

   Svi zajedno pak s nestrpljenjem očekujemo Dorina nova ostvarenja, a do tada požurite u školsku knjižnicu provjeriti kako je jedan šalabahter doživio put iz dječakova džepa, preko lokve vode do reciklažnog dvorišta.

 


Osnovna škola Draškovec