preskoči na sadržaj

Osnovna škola Draškovec

 > Nastava  > Natjecanja
Rezultati provedenih natjecanja iz pojedinih predmeta

Uspjeh na natjecanju "Pametna pitanja za pametne glave"

Autor: Administrator , 26. 6. 2017. 10:58

  "Pametna pitanja za pametne glave" zabavna je i edukativna emi­sija natjecateljskog karaktera namijenjena osnovcima. U njoj su se tijekom ove školske godine telefonom natjecale 23 ekipe, s po tri učenika predstavnika šestih ra­zreda osnovnih škola iz mnogih hrvatskih krajeva te iz Travnika, BiH. Ekipe su pokazivale znanje, snala­žljivost, brzinu i poznavanje  gradiva iz vjeronauka, povije­sti, književnosti i geografije, a bilo je čak i matematičkih zadataka. Ekipa učenika šestog razreda Osnovne škole Draškovec, uz mentorstvo vjeroučiteljice Zvjezdane Frančić, osvojila je drugo mjesto na ovom nagradnom kvizu.

 

  Finale natjecanja održalo se u srijedu, 14. lipnja 2017. godine u poznatom zagrebačkom studiju s kojeg se svakodnevno emitira program HKR-a na 103,5 MHz. Pobjedničku ekipu - Golupčići činili su Antonija BalentNina Sabol, Simona Mihoci te kao rezervna natjecateljica i predstavnica ekipe - Iva Zadravec. Peti član ekipe, ali ne manje važan bila je Tara Matijačić dok su finalni protivnici bili učenici Osnovne škole Katoličkog školskog centra Petar Barbarić iz Travnika - BiH - Svijećice. Predstavnici Osnovne škole Travnik pobijedili su našu ekipu tijekom napetog i pravednog natjecanja. Krajnji je to rezultat cjelogodišnjeg pripremanja i pobjeda koje su marljivi učenici nizali jednu za drugom.

 

 

 Svi sudionici finala nagrađeni su Youcat Biblijom i Katekizmom i Velikim Biblijskim kvizom s 1000 pitanja, trenirkama, kapama i majicama HKR-a, zlatnim i srebrnim medaljama i peharima, dok su brončane medalje pripale trećeplasiranoj ekipi OŠ Petra Hektorovića iz Starog Grada na otoku Hvaru.

 

 

 Finalisti su prije samog natjecanja međusobno razmijenili darove i obišli radijski studio uz pratnju voditelja Domagoja Pejića, Snježane Kirinić Grubić te ravnatelja radija - Zvonimira Ancića. Svi prisutni okusili su međimurske slatke i slane specijalitete koje je naša ekipa donijela u Zagreb, a nije izostalo ni zabavno druženje u zagrebačkom restoranu Marijino Zvono.

 

 Ovo je još jedan u nizu uspjeha Osnovne škole Draškovec koji je „zasladio“ kraj nastavne godine te školi donio nove srebrne  medalje i pobjednički pehar.

 

  U nastavku donosimo i medijski tekst o samom natjecanju.  MEDIJI O NAMA

 [više]

Prijem za uspješne učenike Osnovne škole Draškovec

Autor: Administrator , 29. 5. 2017. 09:27

  Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek održao je prijem za uspješne učenike Osnovne škole Draškovec koji su se nedavno predstavili na Državnoj smotri LiDraNo.

  Urednica sedmog broja Draška je sedmašica Maja Mirić. Školski list "Draško", treću godinu zaredom, pozvan je na Državnu smotru LiDraNo. Konkurencija je bila zaista velika, preko stotinjak školskih listova iz RH se natječe, a samo 15 najboljih dobije državni poziv. Poziv na Državnu smotru razveselio je i osmašicu Klaru Tota koja je pisala proširenu vijest o neobičnim bubamarama u školskim učionicama. Obje su učenice članice Novinarske skupine predvođene mentoricom Ivanom Beti. Ovogodišnji LiDraNo održao se u Primoštenu sredinom ožujka. Uz nagrađene je ovom prijemu nazočila i ponosna ravnateljica škole Margit Mirić.

  "Novinarski list dobio je izvrsne kritike, rečeno je da se vidi da se u školi puno radi. Dobili smo pljesak i od "konkurencije", no nisam ih smatrala konkurencijom, već prijateljima. Dobili smo i neke korisne savjete za ubuduće. Najviše me se dojmila ta atmosfera LiDraNa, opuštenost članova povjerenstva i osjećaj da smo svi pobjednici" - istaknula je Maja Mirić.

Tekst i fotografije: Ivana Beti, prof.

 [više]

Prijem kod gradonačelnika

Autor: Natalija Benko Mustač, 23. 5. 2016. 08:16

   U prostorijama Grada Preloga, prijem za najbolje učenike Osnovne škole Draškovec priredio je gradonačelnik Ljubomir Kolarek. Bila je to prigoda da se učenike pohvali za njihov predan rad i poželi uspjeh u daljnjem školovanju. Učenik Alen Jakupek Strbad iz osmog razreda pohvaljen je za Državno natjecanje mladih tehničara (mentorica Katica Mikulaj Ovčarić), a Andreja Matjačić, također iz osmog razreda, za državnu smotru LiDraNo. Na ovoj smotri je školski list „Draško“, drugi put zaredom, izabran među 15 najboljih školskih listova u Republici Hrvatskoj (mentorica Ivana Beti). Alen je ovim druženjem zaokružio treći prijem kod gradonačelnika jer iz godine u godinu ostvaruje sjajne rezutate na državnom natjecanju iz tehničke kulture. Uz nagrađene je ovom prijemu nazočila i ponosna ravnateljica škole Margit Mirić.

 [više]

„Draško“ u društvu 15 najboljih listova u RH

Autor: Natalija Benko Mustač, 12. 4. 2016. 14:17

   „Draško“ je ponovno pozvan na državnu Smotru LiDraNo kao jedan od ukupno petnaest najboljih listova u Hrvatskoj, od čega su četiri digitalna.

   Naš školski list „Draško“ osigurao si je, drugu godinu zaredom, mjesto na državnoj Smotri LiDraNo. Učenica 8. razreda i urednica šestog broja lista Andreja Matjačić zajedno sa svojom mentoricom, učiteljicom Ivanom Beti, dobila je priliku posjetiti Šibenik na tri dana, s obzirom da je „Krešimirov grad“ bio domaćin smotre. Naše LiDraNovke provele su tri nezaboravna dana u prekrasnom hotelsku naselju Solaris gdje su predstavile naš školski list, razmijenile iskustva, dobile korisne savjete za budući rad, a iznad svega stekle nova poznanstva.

Tekst i fotografije - učiteljica hrvatskog jezika Ivana Beti i učenica Andreja Matjačić

 [više]

ZAPLJEŠĆIMO NAJUSPJEŠNIJIMA

Autor: Natalija Benko Mustač, 29. 3. 2016. 10:47

   Škola se ponosi svojim vrijednim učenicima i njihovim mentorima koji postižu zapažene uspjehe iz godine u godinu.

 

 

 

ŽUPANIJSKI REZULTATI:

Natjecanje mladih tehničara:

Alen Jakupek Strbad, 8.r. (izrada tehničke tvorevine s uporabnom vrijednošću) – 1. mjesto, mentorica Katica Mikulaj Ovčarić (poziv na državno)

Florijan Lončarić, 7.r. (mladi fotoamateri) – 3. mjesto,  mentorice Katica Mikulaj Ovčarić i Ivana Beti.

Isabell Repalust, 6.r. - (mladi fotoamateri) – 9. mjesto,  mentorice Katica Mikulaj Ovčarić i Ivana Beti.

Hrvatski jezik:

Karla Sabolić , 7.r. – 9.mjesto, mentorica Ivana Beti

Smotra LiDraNo:

Andreja Matjačić, 8.r. – novinarski rad „Amerikanci kodirali kajkavski“ i šk.list „Draško“ (poziv na državnu Smotru).  Mentorica Ivana Beti.

Fizika:

Alen Jakupek Strbad, 8.r. – 16.mjesto, mentor Mihael Varga

 [više]

Udri knjigu na veselje!

Autor: Natalija Benko Mustač, 30. 11. 2015. 08:09

   Tema ovogodišnje manifestacije Mjeseca hrvatske knjige bila je svjetlost - „Međunarodna godina svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu" te je tim povodom Knjižnica  „Nikola Zrinski" Čakovec organizirala likovno-literarni natječaj pod nazivom „Svjetlost". Na Dan narodnih knjižnica dodijeljene su nagrade za najuspješnije literarne i likovne radove. Među nagrađenima zasvijetlio je i naš osmaš Alen Jakupek Strbad sa svojim literarnim radom. Na dodjeli nagrada bodrila ga je mentorica Ivana Beti. Nagrade je uručila Jasminka Tuksar, knjižničarka igraonice „Bamblek".

 [više]

Jesenski književni dani u Serdahelu

Autor: Natalija Benko Mustač, 9. 11. 2015. 08:50

   U mađarskom Serdahelu svečano se obilježila suradnja s Hrvatskom, posebice s Osnovnom školom Draškovec. Povodom "Jesenskih književnih dana" koji slave izražavanje na hrvatskom jeziku, raspisan je likovno-literarni natječaj za učenike brojnih osnovnih škola. Osnovnu školu Draškovec predstavljale su tri učenice čiji su radovi bili izloženi na izložbi, a ujedno i nagrađeni.

   U kategoriji nižih razreda, za svoj je likovni rad "Moja škola" nagrađena učenica 2. razreda - Melani Mihoci. U kategoriji viših razreda, za literarni rad kojim se opisuje suradnja mađarske i hrvatske škole, nagrađene su učenice 8. razreda - Andreja Matjačić i Noa Vadas. Učenice su prilikom svečanog otvaranja manifestacije i izložbe primile simbolične nagrade. Glavna nagrada čeka ih u prosincu, povodom blagdana Svetog Nikole, kada će s mađarskim vršnjacima realizirati nagradni izlet u Zagreb. Mora se priznati da će takva nagrada zasjeniti punjenje čizmice slatkišima! wink

   Tijekom posjeta bilo je prilike za stolni nogomet, razgovor s mađarskim vršnjacima, isprobavanje tradicionalnih slastica i slanih jela te za druženje s ljudima iz društveno-političkih krugova (konzulicom, načelnicima, ravnateljima, učiteljima, snimateljima s televizije, novinarima...). Domaćini su se doista potrudili da se osjećamo ugodno te da budemo viđeni, važni, ponosni i siti. U foto-galeriji vam donosimo tek neke od zabilježenih trenutaka.

 [više]

Njima se ponosimo!!!

Autor: Marina Držanić, 2. 6. 2015. 12:04

Najbolji učenici OŠ Draškovec imali su prijam kod gradonačelnika Ljubomira Kolareka. Bila je to prigoda da se učenike pohvali za njihov predan rad i poželi uspjeh u daljnjem školovanju. To su Alen Jakupek Strbad i Goran Marđetko sa sjajnim rezultatima državnog natjecanja mladih tehičara (mentorica Katica Mikulaj Ovčarić), zatim Paula Petrić za državno natjecanje iz hrvatskoga jezika i dvostruki poziv na državnu Smotru LiDraNo novinarskim radom i šk. listom „Draško“ (mentorica Ivana Beti) i Erik Židov za županijske uspjehe iz povijesti i drugo županijsko mjesto iz biologije (mentorica Mateja Vrhaj). „Ovi mladi ljudi dokaz su kako se upornim radom i trudom, a prije svega velikom voljom i zalaganjem mogu postići veliki rezultati. Ovi prijemi već su tradicija tako da ćemo i u budućnosti nagrađivati najzaslužnije koji su ostvarili izvrsne rezultate na natjecanjima. Sretan je grad koji ima ovakvu djecu“, rekao je gradonačelnik Kolarek. Na kraju prijama ravnateljica OŠ Draškovec Margit Mirić zahvalila se Gradu Prelogu na stalnoj potpori u njihovom radu kao i na prepoznavanju njihovih uspjeha. Kraj svečanosti obilježen je zajedničkom fotografijom nagrađenih s gradonačelnikom.

 [više]

NAŠA REKORDERKA U DRŽAVNIM NATJECANJIMA

Autor: Marina Držanić, 7. 5. 2015. 13:20

U Trogiru je održano XX. državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika. Najsvestranija učenica naše škole Paula Petrić postigla je fantastičan rezultat zauzevši, u kategoriji učenika 8. razreda, visoko 4. mjesto (menotorica Ivana Beti). Pauli je ovo bilo treće državno natjecanje. Svojim predanim radom, sudjelovanjem na raznim natjecanjima i postizanjem izvanrednih rezultata, zaslužila je naše iskrene čestitke!

 [više]

NAGRAĐENO ISTRAŽIVAČKO UČENJE

Autor: Marina Držanić, 26. 3. 2015. 11:18

Ovih dana uspješno smo obilježili Dane hrvatskoga jezika u OŠ Draškovec, a učenici predmetne nastave za taj su se događaj pripremali strogim okom promatrajući pravopisne pogreške u javnim natpisima, cjenicima i plakatima te izradili izvrsne prezentacije kojima su predstavili u čemu javnost griješi. Prezentacije su nikle iz natječaja Školske knjige pod imenom „Pravopisni odred“. Od 25 prijavljenih škola iz cijele RH, naše obje kandidirane učenice (Klara Madić (5.r.) i Paula Petrić (8.r.)) izabrane su u pobjedničku ekipu nagrađenih. Bravo, pametnice naše!

 

 [više]

POBJEDA NA NAGRADNOM KVIZU HRVATSKOG KATOLIČKOG RADIJA

Autor: Natalija Benko Mustač, 13. 6. 2014. 22:33

 Ekipa učenika šestog razreda Osnovne škole Draškovec, uz mentorstvo vjeroučiteljice Zvjezdane Frančić, osvojila je prvo mjesto na nagradnom kvizu Hrvatskog katoličkog radija pod nazivom „Pametna pitanja za pametne glave“.
 
 Finale natjecanja održalo se u srijedu, 11. lipnja 2014. godine u poznatom zagrebačkom studiju s kojeg se svakodnevno emitira program HKR-a na 103,5 MHz. Pobjedničku ekipu činili su Noa Vadas, Lara Kemec, Andreja Matjačić i Luka Orehovec, a finalni protivnici bili su učenici Osnovne škole Mate Lovraka iz Zagreba.
 
 
 Odmjeravalo se znanje u vjeronauku i općoj kulturi, a predstavnici Osnovne škole Draškovec uvjerljivo su pobijedili suparničku ekipu tijekom napetog i pravednog natjecanja. Krajnji je to rezultat cjelogodišnjeg pripremanja i pobjeda koje su marljivi učenici nizali jednu za drugom.
 
 Finalisti su prije samog natjecanja međusobno razmijenili darove i obišli radijski studio uz pratnju voditelja Domagoja Pejića, Snježane Kirinić Grubić te ravnatelja radija - Zvonimira Ancića. Svi prisutni okusili su međimurske slatke i slane specijalitete koje je naša ekipa donijela u Zagreb, a nije izostalo ni uzvratno druženje u zagrebačkom restoranu.
 
 
 Ovo je još jedan u nizu uspjeha Osnovne škole Draškovec koji je „zasladio“ kraj nastavne godine te školi donio nove zlatne medalje i pobjednički pehar.
 [više]

Naša sedmašica na državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika

Autor: Natalija Benko Mustač, 14. 5. 2014. 07:54

 Paula Petrić, učenica sedmog razreda naše škole, postigla je zavidan uspjeh na državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika u Šibeniku. U jakoj konkurenciji dvadeset šest učenika, Paula je osvojila 4. mjesto u kategoriji sedmog razreda. Takav je uspjeh postigla svojom marljivošću i upornošću, uz vodstvo mentorice Ivane Beti koja ju je poticala.

 Natjecanje se održava već devetnaest godina, a domaćin ovogodišnjega, održanog od 6. do 8. svibnja 2014., bila je Gimnazija Antuna Vrančića gdje se i održalo pisanje ispita. Natjecanje je otvoreno 7. svibnja u školi domaćinu uz prigodni program.

 Paula je svestrana učenica, poznata po svojim sudjelovanjima u brojnim školskim aktivnostima i projektima te kao predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Preloga. Sjajan uspjeh na državnom Natjecanju ostvarila je predanim radom i željom za znanjem te tako još jednom predstavila svoju školu uvrstivši je među 10 najboljih u državi. Bravo, Paula! 

 [više]

Royalova nagrada Osnovnoj školi Draškovec

Autor: Natalija Benko Mustač, 27. 4. 2014. 20:04

 Predstavnici Osnovne škole Draškovec, 25. travnja prisustvovali su svečanoj dodjeli nagrada učenicima i osnovnim školama u Hrvatskoj od strane Royalove zaklade za međugeneracijsku solidarnost iz Zagreba. Ravnateljica škole Margit Mirić i školska knjižničarka Natalija Benko Mustač održale su govor te kao članice stručnog žirija dodijelile nagrade učenicima i mentorima koji su pobijedili na literarnom natječaju „Škola – prijatelj starijih: Kako se to piše?“.
 
 U fotografskom natječaju „Kako vidim druge generacije“ nagradu je osvojio učenik naše škole, Josip Vadas s fotografijom „Bakine pripreme za domaću kokošju juhu“. Fotografije učenice Marte Balent odabrane su za plakat koji je predstavljao izložbu i natječaj te uvrštene u izložbu fotografija. Mentorica koja je učenicima tijekom priprema za natječaj, ali i na samoj dodjeli pružala podršku i stručnu pomoć je Ivana Beti, učiteljica hrvatskog jezika te voditeljica fotografske i novinarske skupine.
 
 
 Osnovnoj školi Draškovec tijekom ove svečanosti upućeno je mnoštvo pohvala od strane predstavnika Ministarstava, agencija, predsjednika i direktorice Royalove zaklade te brojnih drugih uzvanika. Ovom prigodom ponovno je predstavljena i „Pjesmarica bake Marije“ autorice Marije Kvakan iz Draškovca koja je tiskana zahvaljujući suradnji škole i Royalove zaklade.
 
 
 Ovakva su događanja dokaz da u Osnovnoj školi Draškovec nastavljaju nizati odlične rezultate zahvaljujući kvalitetnom i timskom radu, suradnji i kreativnosti.
 
 [više]

Antonija Balent osvojila srebro na Sportskim igrama mladih

Autor: Natalija Benko Mustač, 8. 4. 2014. 17:49

 Učenici Osnovne škole Draškovec sudjelovali su na Sportskim igrama mladih koje su se održale 7. travnja u Prelogu. Učenici osmog razreda okupljeni u ekipu Tigrova, okušali su sreću u „kaveznom“ nogometu dok su učenici nižih razreda pod nazivom Zmajevi odmjeravali snage u graničarima.
 
 
 Kućama su se vratili ovjenčani srebrnom medaljom koju je osvojila Antonija Balent, učenica 3. razreda u kategoriji trčanja na 60 metara.
 
 Svim natjecateljima i posjetiteljima sreću su poželjeli gradonačelnik  Ljubomir Kolarek te pjevač Mirko Švenda - Žiga. Važno je napomenuti i da je paljenju olimpijskog plamena na otvorenju ove manifestacije pridonio učenik 4. razreda naše škole, Fran Marđetko.
 
 
 Detalje o Sportskim igrama mladih pročitajte ovdje.
 
 
 [više]

Martin Dominić državni Lidranovac

Autor: Natalija Benko Mustač, 28. 3. 2014. 10:50

 Članovi prosudbenih povjerenstava odabrali su radove i učenike koje pozivaju na državnu Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2014. S ponosom ističemo da je, treću godinu zaredom, na popisu učenik naše škole! Ove godine predstavljao nas je učenik 7. razreda Martin Dominić s novinarskim reportažnim radom „Nogomet u suknjama“.

 „Osim potvrde dobroga rada, LiDraNo mi je poklonio nova prijateljstva i odličnu zabavu. Što reći za kraj nego da smo u Primoštenu proveli tri predivna dana. Moja mentorica Ivana Beti i ja vratili smo se doma s novim iskustvima koja će nam još dugo ostati u sjećanju.“ 

 [više]

Natjecanje u kazivanju hrvatske poezije

Autor: Natalija Benko Mustač, 21. 3. 2014. 11:00

 U petak, 14. ožujka 2014. godine, u Osnovnoj školi „Katarina Zrinski“ u Serdahelu, održano je natjecanje u kazivanju hrvatske poezije. Domaćini su sve prisutne oduševili kulturno-umjetničkim programom, a na natjecanje se prijavilo čak 73 učenika iz škola diljem Mađarske. Našu školu predstavljale su učenice Noa Vadas i Andreja Matjačić. Stručni žiri oduševile su recitacijama na čakavskom narječju te na standardnom književnom jeziku, a za odličan nastup primile su počasne nagrade i diplome.

 Prisutnima se obratila i ravnateljica Osnovne škole Draškovec Margit Mirić te u svom govoru rekla kako su ova okupljanja prije svega prilika za suradnju i planiranje zajedničkih projekata. Svi su sudionici ujedno i pobjednici, istaknula je ravnateljica.

 [više]

"Čitanjem do zvijezda"

Autor: Natalija Benko Mustač, 3. 3. 2014. 08:59

 U petak, 28. veljače 2014. godine, u Osnovnoj školi Prelog održano je županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti "Čitanjem do zvijezda". Okupljeni učenici pod vodstvom svojih mentora – knjižničara, na ovaj su način odmjerili snage u čitanju s razumijevanjem, istraživanju, otkrivanju i kreativnom stvaranju.
 
 Natjecanje je otvorila zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, koja je naglasila da su ovakva okupljanja prilika da se učenici iskažu u znanju, inovativnosti i kreativnosti, ali i da se rad u međimurskim školama usporedi sa školama u ostatku zemlje. Sudeći po prikazanom, ali i rezultatima koje naši učenici postižu na državnim natjecanjima iz svih područja, vidljivo je da se u međimurskim osnovnim i srednjim školama kvalitetno radi, rekla je zamjenica Herman te dodala da je sigurna da će osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima to potvrditi i ove školske godine. Nakon pozdrava i riječi podrške koje su prisutnima uputile ravnateljica Osnovne škole Prelog Nina Lesinger te voditeljica županijske razine natjecanja za Međimursku županiju Ivana Čurila, učenici su krenuli u utrku za što boljim plasmanom.
 
 Natjecanje se sastojalo od dva dijela – kviza znanja i prezentacije plakata. Učenici su odgovarali na pitanja iz Priča iz davnine Ivane Brlić – Mažuranić, Dolores i šumske sjene Irene Begić te Staklenog dvorca, autorice Maje Brajko – Livaković. Tema ovogodišnjih plakata bila je "Likovi slavenske mitologije u djelima Ivane Brlić-Mažuranić". Konačan poredak natjecatelja možete vidjeti pod "opširnije".
 
 
 Nakon službenog dijela natjecanja, knjižničarka Osnovne škole Prelog Maja Lesinger, pripremila je niz zanimljivih aktivnosti koje su upotpunile dan i oduševile sve natjecatelje. Učenici su sudjelovali u radionici izrađivanja origamija koju je vodila Kristina Najman te u pravom lovu na blago koji je vodila Marija Grabant. Organiziran je i posjet Knjižnici i čitaonici Grada Preloga te Muzeju Croata insulanus gdje je srdačna kustosica muzeja učenike provela izložbom naivne umjetnosti te izložbom starih fotografija i razglednica Preloga. U sklopu posjeta muzeju, odvijala se i radionica koju su zajedničkim snagama provele Iva Kožnjak i Dominika Lukačić-Murković.
 
 Ovim putem čestitamo veselim predstavnicama naše škole - Lari Kemec, Andreji Matjačić i Noi Vadas koje nas svake godine ponosno predstavljaju i ulažu veliki trud u pripreme. Bravo za naše marljivice!
 
 [više]

Pametna pitanja za pametne glave

Autor: Natalija Benko Mustač, 2. 12. 2013. 11:12

 Osnovna škola Draškovec ponovno je u utrci za znanjem i vrijednim nagradama. Na inicijativu vjeroučiteljice Zvjezdane Frančić i uz srdačnu podršku ravnateljice Margit Mirić, sudjelujemo u natjecanju Hrvatskog katoličkog radija pod nazivom „Pametna pitanja za pametne glave“. Ekipu koja je predstavljala naš školu činili su: Andreja Matjačić, Lara Kemec, Noa Vadas, Luka Orehovec i Alen Jakupek Strbad, a cjelokupno natjecanje odvijalo se putem telefona. Nakon što su predstavili mjesto iz kojeg dolaze, svoju školu i crkvu, uslijedio je niz pitanja iz vjeronauka, ali i ostalih predmeta. Suparničku ekipu činili su učenici iz Osnovne škole Šibenik. Rezultat natjecanja bio je izjednačen pa ćemo skupinu naših pametnih glava slušati i dalje - na valovima Hrvatskog katoličkog radija. DO SLUŠANJA!

Ravnateljica je pametnoj ekipi prepustila svoj ured, fotelju i telefon

 [više]

Melani čita i (ne) skita!

Autor: Natalija Benko Mustač, 19. 11. 2013. 19:41

 Melani Mihocek, učenica 8. razreda naše škole, pobijedila je na natječaju „Tko čita, (ne) skita“. Ovaj je literarni natječaj povodom Mjeseca hrvatske knjige objavila Knjižnica „Nikola Zrinski“ Čakovec. Melani je osvojila prvo mjesto u kategoriji viših razreda, a za uspješan literarni uradak zaslužna je i njena mentorica, učiteljica hrvatskog jezika - Ivana Beti. Nagrade autorima najuspješnijih uradaka pa tako i našoj predstavnici, uručene su u petak, 15. studenog 2013., na dječjem odjelu čakovečke knjižnice. U iščekivanju budućih uspjeha, čestitamo Melani i učiteljici Ivani!

Pobjednica čita svoj literarni uradak na dječjem odjelu Knjižnice "Nikola Zrinski" Čakovec

 [više]

Alen Jakupek Strbad primio Oskar znanja

Autor: Natalija Benko Mustač, 12. 6. 2013. 13:03

 Agencija za odgoj i obrazovanje, koja u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta provodi i organizira natjecanja i smotre učenika osnovnih i srednjih škola u 31 kategoriji, nagradila je državne i međunarodne prvake Oskarom znanja.

 Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održanoj 8. lipnja 2013. godine priznanja su uručena učenicima koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima i učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima u 2012./2013. godini. Za predan i ustrajan rad s učenicima pohvaljeni su i njihovi učitelji te nastavnici mentori.

 Među nagrađenima je učenik 5. razreda naše škole, Alen Jakupek Strbad koji je na Državnom natjecanju iz tehničke kulture pod nazivom Mladi tehničari u kategoriji modelarstva i maketarstva osvojio prvo mjesto. Alena je za sve razine natjecanja predano pripremala učiteljica tehničke kulture, Katica Mikulaj Ovčarić.

 Za učenike osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2012./2013. održana su 24 natjecanja i šest smotri na kojima učenici pokazuju kreativnost, stvaralaštvo, poduzetnički duh i građanske vrednote.

 [više]

Održano državno natjecanje "Modelarska liga"

Autor: Natalija Benko Mustač, 24. 5. 2013. 10:26

 U Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici, od 18. do 19. svibnja 2013. godine, održana je završna, državna razina natjecanja iz područja tehničke kulture pod nazivom "Modelarska liga 2012./2013."

 Liga se na regionalnoj razini provodila u Zagrebu, Čakovcu, Đakovu, Puli, Splitu i Velikom Trojstvu, od listopada 2012. do svibnja 2013. U natjecanju je sudjelovalo gotovo 400 učenika osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola, od petog do sedmog razreda, iz cijele Hrvatske, pod vodstvom 60-ak mentora (učitelja tehničke kulture).

 Na završnom natjecanju Modelarske lige sudjelovalo je 46 učenika i 21 mentor koji su osvojili najbolja mjesta na regionalnim natjecanjima. Učenici su puna četiri sata izrađivali stolnu svjetiljku, prema nacrtu profesora Ivana Rajsza.

 Osnovnu školu Draškovec predstavljale su spretne učenice petog razreda, Lara Kemec i Noa Vadas. U žestokoj konkurenciji naše su modelarke ponosno zauzele 15. mjesto s osvojena 34 boda. Za sve razine ovog natjecanja pripremala ih je njihova mentorica Katica Mikulaj Ovčarić, prof. tehničke kulture. Našem školskom trojcu ovim putem čestitamo!

 [više]

Danas mali, sutra veliki majstor

Autor: Natalija Benko Mustač, 30. 4. 2013. 08:52

 U subotu 27. travnja, Osnovna škola Ivanovec bila je domaćin prvom regionalnom natjecanju Modelarske lige pod nazivom „Danas mali sutra veliki majstor“. Na natjecanju je sudjelovala 31 ekipa i to iz Koprivničko – križevačke  županije (3), Krapinsko  -  zagorske (1),  Međimurske (20) i Varaždinske županije (7). Zadatak za učenike bio je izraditi držač za sol i papar.

 Ocjenjivačko povjerenstvo na čelu s g. Ivanom Rajszom proglasilo je ekipe koje su postigle najviše bodova na ovoj razini natjecanja. Učenice naše škole, Noa Vadas i Lara Kemec osvojile su 2. mjesto i time osigurale svoje sudjelovanje na državnom natjecanju koje će se održati 18. i 19. svibnja u NCTK Kraljevici.

Na slici su naše uspješne "majstorice" uz vodstvo mentorice Katice Mikulaj Ovčarić

 Uz natjecanje kao popratne aktivnosti za učenike i mentore organizirano je razgledavanje Muzeja – zbirke starih aparata, uređaja i strojeva uz stručno vodstvo Josipa Baloga, vlasnika velikog broja izloženih eksponata i druženje s članovima Oltajmer kluba „Međimurje“. Prikazano je 30 oldtajmer vozila. Zainteresirane učenike članovi kluba vozili su u svojim vozilima.

 Članovi lokalne Aviomodelarske sekcije u jednom su razredu izložili 30 zrakoplovnih, brodo i auto modela te omogućili učenicima škole domaćina da sami izrade najjednostavnije zrakoplovne modele. Gostima i posjetiteljima natjecanja prikazan je rad  UNIMAT  strojeva.

(Tekst o događanjima na natjecanju preuzet je s internetske stranice škole domaćina – OŠ Ivanovec)

 

 [više]

Državna Smotra LiDraNo - škrinjica puna dragih uspomena

Autor: Natalija Benko Mustač, 19. 4. 2013. 06:45

 Sedmašica Katja Lipić i njezina mentorica učiteljica Ivana Beti provele su tri dana (7.- 9.travnja) u društvu 15 najboljih samostalnih novinarskih radova u državi. Ovogodišnja državna Smotra LiDraNo održana je u Primoštenu, lijepom dalmatinskom gradiću koji je ugostio najbolje učenike i mentore iz cijele Hrvatske. Katja je oduševila žiri svojim pisanim radom o drevnom međimurskom običaju „natepanja“ uz komentar predsjednice povjerenstva Željke Horvat – Vukelje da je nevjerojatna pozitivka i smješkica. „Uživale smo, učiteljica Beti i ja, gledajući buduće glumce, glumice, novinare i dr., nikad se ne zna tko će što postati kada odraste. U svakom od nas postoji mala osoba koja je talentirana i maštovita“, kazala je Katja.

 [više]

Pobjeda na likovnom natječaju

Autor: Natalija Benko Mustač, 8. 4. 2013. 11:59

  Ovih je dana na adresu naše škole stiglo još jedno priznanje i nagrada. Ovaj put primili smo nagradu za najuspješnije likovno-kreativno postignuće učenika osnovnih škola Republike Hrvatske. Alen Jakupek Strbad, učenik 5. razreda slikovno je prikazao motiv iz romana „Čudnovate zgode Šegrta Hlapića“, a njegov je likovni rad proglašen jednim od najboljih. Osim nagrade i priznanja, Alenov će rad biti dio likovne izložbe radova učenika osnovnih škola pod nazivom „Plava zvijezda“  u Slavonskom Brodu.

 Ovo natjecanje i izložbu organizira Odjel dječjeg likovnog stvaralaštva u suradnji s Upravnim odjelom društvenih djelatnosti Grada Slavonskog Broda i Upravnim odjelom za obrazovanje,šport i kulturu Brodsko-posavske županije. Cijela se manifestacija održava u sklopu tradicionalnih dječjih svečanosti "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić"  s ciljem objedinjavanja dječjih dojmova o iznimnom književnom djelu naše slavne spisateljice Ivane Brlić Mažuranić.

 Alena je za sudjelovanje pripremala i usmjeravala njegova učiteljica likovne kulture, Gabrijela Binder. Čestitamo!

 [više]

Imamo državnog prvaka!

Autor: Natalija Benko Mustač, 8. 4. 2013. 11:27

   

  Učenik 5. razreda naše škole, Alen Jakupek Strbad osvojio je prvo mjesto na Državnom natjecanju iz tehničke kulture. Alen se natjecao u kategoriji Maketarstvo i modelarstvo, a konkurenciju iz cijele Hrvatske nadmašio je s osvojenih 99 od 100 bodova. Za odličnu pripremljenost i izvanredan uspjeh zaslužna je njegova mentorica, učiteljica tehničke kulture - Katica Mikulaj Ovčarić. Naš državni prvak s ponosom ističe da je imao neizmjernu pomoć i podršku svojih vršnjaka i prijatelja, učitelja, ravnateljice naše škole kao i svih članova svoje obitelji. Srdačne čestitke Alenu stižu sa svih strana!

 

(Fotografiju s natjecanja ustupila nam je učiteljica Katica Mikulaj Ovčarić)

 [više]

Noa Vadas osvojila 3. mjesto

Autor: Natalija Benko Mustač, 24. 3. 2013. 17:30

 U organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara, 19. ožujka 2013. godine, u Visokoj tehničkoj školi u Bjelovaru održano je natjecanje u znanju i kreativnosti „ Čitanjem do zvijezda“ .  Natjecanju je pristupila učenica 5. razreda, Noa Vadas koja je na županijskoj razini bila drugoplasirana. Noa je predstavila plakat na temu suvremenog romana za djecu "Imaš fejs?". Koliko je uspješno bilo njeno likovno rješenje, ali i usmena prezentacija govori činjenica da je osvojila visoko 3. mjesto. Uz hvalevrijedno priznanje učenica je nagrađena i  knjigom, a tijekom cjelodnevnog boravka u Bjelovaru podršku su joj pružale ravnateljica Margit Mirić i školska knjižničarka Natalija Benko Mustač.

 Osim natjecateljskog dijela svi sudionici su imali prigodu odgledati kazališnu predstavu "Grozdana na zrnu papra" , posjetiti dječji odjel Narodne knjižnice Bjelovar te vidjeti povijesne znamenitosti grada.

Noa, čestitamo na uspjehu!  

 [više]

Uspješni smo na natjecanjima

Autor: Natalija Benko Mustač, 13. 3. 2013. 10:33

           

   Ožujak je mjesec u kojem svoja znanja i vještine odmjeravaju najdarovitiji učenici u školama diljem naše županije. I ove godine ponosno ističemo uspjehe predstavnika Osnovne škole Draškovec. Na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika, učenica 8. razreda Katarina Škoda osvojila je visoko 4. mjesto. Učenica 7. razreda Magdalena Mikec ponosno je zauzela 8. mjesto. Za natjecanje ih je pripremala učiteljica hrvatskog jezika Ivana Beti.

   Osim što smo pokazali odlično poznavanje materinjeg jezika, dokazali smo i apsolutnu premoć u tehničkoj kulturi. Učenik 5. razreda Alen Jakupek Strbad osvojio je 1. mjesto na Županijskom natjecanju iz tehničke kulture u kategoriji Maketarstvo i modelarstvo. Noa Vadas, također učenica 5. razreda, osvojila je 2. mjesto u spomenutoj kategoriji. Učenica 6. razreda Paula Petric zauzela je 7. mjesto u kategoriji Graditeljstvo. Za odličnu pripremljenost učenika zaslužna je učiteljica tehničke kulture Katica Mikulaj Ovčarić.

  Čestitamo spomenutim učenicima i njihovim mentoricama!

 [više]

Školske novine Draško i Katjina reportaža predložene za državni Lidrano

Autor: Natalija Benko Mustač, 25. 2. 2013. 18:55

Literarni, novinarski i dramski talenti osnovnih i srednjih škola Međimurske županije 22. veljače 2013. predstavljali su svoje radove na županijskoj Smotri. Učenici Luka Repalust, Katja Lipić i Melani Mihocek, uz mentorstvo učiteljice hrvatskoga jezika i voditeljice novinarske družine Ivane Beti, predstavljali su našu školu i postigli fantastične rezultate i na ovogodišnjem LiDraNu. Za državnu Smotru predložena su čak dva naša rada, i to reportaža učenice Katje Lipić pod nazivom „Što veći nered, za što veću ljubav“ i školski list Draško koji ove godine urednički potpisuje Luka Repalust, a Melani Mihocek je svojim pisanim radom „Priče iz plavog autobusa“ bila rangirana u deset najboljih uradaka literarnog stvaralaštva.

Čestitke našim LiDraNovcima!

Sada grickamo znatiželju i nestrpljivo čekamo rezultate državnog povjerenstva za LiDraNo 2013. Držimo im palčeve!

 [više]

Županijsko natjecanje "Čitanjem do zvijezda"

Autor: Natalija Benko Mustač, 29. 1. 2013. 09:33

   U četvrtak, 24. siječnja 2013. godine, učenice petog razreda naše škole sudjelovale su na županijskoj razini natjecanja "Čitanjem do zvijezda". Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije. U prvoj kategoriji natjecatelji su rješavali pismeni ispit kojim se provjerava znanje, razumijevanje i pamćenje brojnih podataka pročitanih u zadanim knjigama. Druga kategorija predstavlja nadmetanje u kreativnosti, izradi likovnog plakata na zadanu temu i njegovu usmenu prezentaciju. Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas da su Noa, Lara i Andreja uspješno predstavile našu školu i osvojile drugo mjesto u kreativnom dijelu natjecanja. Na taj su način osigurale sudjelovanje na državnoj razini natjecanja koje će se održati u Bjelovaru. Iako su sve učenice sudjelovale u osmišljavanju plakata i usmene prezentacije, službena predstavnica škole je Noa Vadas pa joj ovim putem želimo puno uspjeha i što bolji plasman u Bjelovaru.

ČESTITAMO VRIJEDNIM NATJECATELJICAMA!

 [više]

Natjecanje "Čitanjem do zvijezda"

Autor: Natalija Benko Mustač, 19. 12. 2012. 09:01

U srijedu, 12. prosinca 2012. godine održano je školsko natjecanje pod nazivom "Čitanjem do zvijezda". Učenice 5. razreda uložile su puno truda i slobodnog vremena kako bi odmjerile svoje vještine u čitanju zadanih knjiga te pamćenju i razumijevanju pročitanog. 

  Noa, Andreja i Lara morale su pažljivo pročitati i obraditi moderne romane za djecu pod nazivom: "Imaš fejs?", "Tajni leksikon", "Maturalac" i "Twist na bazenu". Očito je da su sve navedeno uspješno odradile jer će navedene učenice predstavljati našu školu na županijskoj razini natjecanja, 24. siječnja 2012. u Osnovnoj školi Belica. Držimo im palčeve!

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Školski obroci svima

DABAR

Jelovnik za studeni

Čitajte naš školski list

Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 1. 2011.

Ukupno: 100357
Ovaj tjedan: 11
CMS za škole logo
Osnovna škola Draškovec / Draškovićeva 47, HR-40325 Draškovec / os-draskovec.skole.hr / ured@os-draskovec.skole.hr
preskoči na navigaciju